Primarschule Walkeweg

017 // Primarschule Walkeweg // Basel // CH

locatie: Basel // CH
samenwerking prijsvraag:
landschap: Treibhaus Landschaftsarchitektur // DE
brandveiligheid: Mueller BBM // DE
constructeur: Schnetzer Puskas Ingenieure, CH
duurzamheidsadviseur: IPJ Ingenieure, DE
opdrachtgever: Stadt Basel // CH
opdracht: Kwalificatie voor de studieopdracht
umfang: 8900 m2
status: Ideeënwedstrijd afgerond, studieopdracht juli 2021 tot januari 2022

projektteam: Kim Evers, Martijn Dalinghaus, Evelien Rodemeier, Thomas Rodemeier

Uittreksel uit juryrapport:

Het project “Nachhaltigkeit macht Schule” zet het schoolgebouw neer als een compacte structuur langs de kerkhofmuur. Het ligt terug van het wijkplein en schept zo ruimte voor een pauzeplek die aansluit op het wijkplein.

Het project speelt in op het glooiende terrein in het noorden met een terrassprong tussen het plein en de school. Hierdoor ontstaat een verhoogde situatie op de begane grond ten opzichte van het plein. De verbinding met het pleinniveau wordt gemaakt door twee royale trapbruggen. In het midden leidt een gebogen trap met twee treden naar het lagere niveau naar de kleuterschool en de gymzaal en maakt visuele verbindingen mogelijk. [..]
De hoofdingang van het schoolgebouw is centraal georiënteerd op het buurtplein. Vanaf de iets verhoogde benedenverdieping komt men in het hart van de school, het forum. Een open hal creëert een stimulerende centrale ontmoetings- en leerplaats, verlicht van bovenaf. De benedenverdieping is zowel een foyer als een vergaderzaal. De bovenste verdiepingen bieden groepswerkplekken en vergaderzones. Een centrale, grote trap, die ook dienst doet als tribune voor de aula, leidt naar de eerste verdieping.”

Feuerwache Bad Bramstedt
Feuerwache Bad Bramstedt
Feuerwache Bad Bramstedt
Feuerwache Bad Bramstedt
Feuerwache Bad Bramstedt
Feuerwache Bad Bramstedt
Feuerwache Bad Bramstedt